تاریخ خبر: ۱۶ شهر ۱۳۹۵
مزه ششم کشف شد!

مزه ششم کشف شد!

مزه ششم کشف شد!

دانشمندان در تحقيقات خود موفق شدند مزه جديدي را در کنار مزه هاي کنوني شور، شيرين، ترش، تلخ و تند کشف کنند.
به گزارش سرويس اخبار جذاب و مفيد خبرگزاري آريا، دانشمندان به دلايلي دست يافتند که نشان مي دهد انسان با خوردن غذاهاي سرشار از کربوهيدرات مي تواند “مزه ششمي” را بچشد که با مزه شيرين و شور و تلخ کاملا متفاوت است و احتمالا بتوان آن را “مزه نشاسته اي” ناميد.
نتايج اين تحقيقات چه بسا تفسيري براي اين سوال باشد که چرا ما عاشق غذاهاي نشاسته دار هستيم.
به گزارش سايت نيوساينس، ژويان ليم در دانشگاه ايالت اورگان به جسيکا هامزيلو گفت: فکر مي کنم که اين امر علت ترجيح مردم براي خوردن کربوهيدارتهاي پيچيده باشد.
وي افزود: مزه شيرين در کوتاه مدت خوب است؛ اما اگر يک شکلات و يک نان را به شما پيشنهاد کنند؛ شما مقدار کمي شوکلات خواهيد خورد اما درمقابل، شما نان بيشتري براي خوردن يا وعده روزانه انتخاب مي کنيد.
ليم و همکارانش ۲۲ نفر را گردهم آورده و محلول هاي مختلفي با سطوح متفاوتي از کربوهيدارت به آنها به آنان چشاندند و از آنها خواستند تا مزه هريک از آنها را بسنجند.
ليم به سايت نيوساينس گفت: آنها نام مزه “نشاسته دار” را روي آن گذشتند. آسيايي ها خواهند گفت که مثل برنج است؛ اما قفقازي ها خواهند گفت که مثل نان يا ماکاروني يا مثل خوردن آرد است.
در گام بعدي، به اين افراد ترکيب خاصي داده شد که گيرنده هايي را که مزه شيريني را در زبانهاي آنها دريافت مي کرد، از کار مي انداخت. بعد از آن، ترکيبي به آنها داده شد که جلوي آنزيمي را که باعث شکستن زنجيره طولاني کربوهيدارت مي شود، مي گيرد.
بعد از حذف موانع گيرنده ها، اين افراد مورد آزمايش همچنان قادر بودند که مزه کنند و طعم نشاسته را توصيف کنند. اين امر ليم را به اين نتيجه رساند که انسان قادر است به طور مشخص مزه کربوهيدارت را بچشد.
اين نتايج حاکي است: اين مزه کشف شده شايد علت تمايل زياد انسان به خوردن غذاهاي سرشار از کربوهيدرات مثل نان يا برنج باشد که تاريخي طولاني به عنوان بخشي از فرهنگ انساني دارد.
اکنون، باوجود فرضيه اي قوي، تيم محققان اميدوارند که گيرنده هاي مشخص زباني مسئول دريافت مزه ششم را شناسايي کنند.
نشاسته تنها مزه جديدي نيست که دانشمندان درباره آن تحقيق مي کنند. در سال ۲۰۱۵ ميلادي، پژوهشگران در آمريکا به دلايلي دست يافتند مبني بر اين که چربي ها ممکن است مزه خاصي داشته باشند.

منبع: آریا

از همین دسته:

(برای مشاهده تیتر ، نشانگر را یک ثانیه روی عکس نگه دارید)

139412160854599467280934 139511010850147359744124[1] entekhabat 139312251813036434934084

یک دیدگاه